Aanpak van armoede en schulden

Klik hier voor het originele document

Beluister deze tekst

Iedereen in Groningen heeft recht op genoeg geld, goed werk, een fijn huis, goede zorg, dezelfde kansen en een veilige en groene plek om te leven. De overheid moet zorgen dat dit voor iedereen mogelijk is. Maar er zijn nu veel mensen in Groningen die dit niet hebben. Dit zijn vooral mensen zonder werk, mensen met tijdelijke banen waar ze niet veel mee verdienen, of mensen die niet goed geholpen worden met zorg, onderwijs, een huis, of meedoen in de maatschappij. Het doel is om deze onzekerheid minder te maken en armoede te stoppen.

Armoede en schulden in Groningen zijn al heel lang een groot probleem zijn. Veel mensen hebben weinig geld, vooral in het noorden van de stad. Mensen hebben ook minder geld door hogere kosten voor boodschappen en energie. De gemeente heeft geprobeerd te helpen, maar de problemen zijn nog niet weg.

In het jaar 2023 heeft de regering maatregelen genomen om mensen meer geld te geven. Maar het is nog steeds moeilijk voor mensen, vooral mensen met weinig geld. De problemen komen door verschillende dingen, zoals hoge kosten voor energie of dure medische spullen. Mensen kunnen alleen zeker zijn van genoeg geld als de regering de landelijke regels verandert.

De gemeente Groningen wil helpen met armoede en onzekerheid, maar zegt ook dat de regering de landelijke regels aan moet passen.

Op dit moment neemt de gemeente al stappen om armoede en geld problemen te voorkomen. Ze doen dit door mensen te helpen met gelijke kansen te krijgen, werk te vinden en mee te doen in de samenleving. Ook willen ze de wijken sterker te maken. Ook geven ze extra geld aan mensen die het nodig hebben, zoals gezinnen met weinig inkomen. Om geld problemen bij de mensen aan te pakken werkt de gemeente samen met andere organisaties.

De gemeente wil in de toekomst meer doen. Ze willen ervoor zorgen dat mensen minder stress hebben over geld en dat iedereen makkelijk hulp kan krijgen. Ze willen ook meer samenwerken en vertrouwen opbouwen. Ze hebben vijf punten van aandacht waar ze aan willen werken: geen stress, makkelijk hulp krijgen, samenwerken, vertrouwen en nieuwe ideeën proberen.

De gemeente heeft drie doelen: zorgen dat mensen genoeg geld hebben, voorkomen dat ze geld problemen krijgen, en helpen als mensen al lang problemen hebben. Ze willen dat mensen makkelijk hulp kunnen krijgen en dat iedereen weet wat voor hulp er is en waar ze die hulp kunnen krijgen. Ze kijken ook naar oplossingen die langer kunnen helpen en willen gezinnen met kinderen extra helpen.

Nu al doet de gemeente haar best om armoede en geld problemen te voorkomen. We helpen mensen met kansen op gelijke behandeling, het vinden van betaald werk, en we helpen de samenleving.

In de toekomst willen we meer doen. We willen ervoor zorgen dat mensen minder stress hebben over geld en dat iedereen gemakkelijk hulp kan krijgen. We hebben vijf regels waar we ons aan houden: geen stress, gemakkelijk hulp krijgen, samenwerken, vertrouwen en nieuwe ideeën proberen.

We hebben drie doelen: ervoor zorgen dat mensen genoeg geld hebben, voorkomen dat ze financiële problemen krijgen, en helpen als mensen al lang problemen hebben. We willen dat mensen gemakkelijk hulp kunnen krijgen en dat iedereen weet wat er te krijgen is. We kijken ook naar duurzame oplossingen en willen gezinnen met kinderen extra helpen.

We gaan nog meer samenwerken in de wijken en willen het helpen met geld problemen verbeteren. We willen mensen helpen op momenten in hun leven waarop ze geld problemen kunnen krijgen. Ook willen we de hulp bij schulden versnellen. Jongeren willen we helpen zodat zij genoeg geld hebben. We willen graag een goede schulden wet die door de gemeente uitgevoerd wordt.

De gemeente wil armoede verminderen en mensen helpen om beter met hun geld om te gaan. Ze willen dit doen door hulp te bieden aan gezinnen, vooral als er kinderen zijn. Ze gaan geld besteden aan hulp voor mensen om werk te krijgen of een opleiding te doen. Ook willen ze helpen de stress van mensen te verminderen en problemen met geld op te lossen. Ze willen ook dat verschillende organisaties beter samenwerken om het makkelijker te maken voor mensen om hulp te krijgen.

De gemeente gaat een speciaal fonds maken om snel te kunnen helpen als mensen geld problemen hebben. Ze werken samen met andere organisaties aan plannen om de levens van mensen in de gemeente beter te maken. Plannen voor veiligheid, onderwijs en gezondheid.

Om dit alles te doen, hebben ze extra geld nodig. Ze hebben al wat geld opzij gelegd en ze krijgen ook nog geld van de overheid. Ze willen een deel van dat geld gebruiken om de plannen uit te voeren. De gemeente wil dat mensen in Groningen zich beter kunnen redden en minder problemen hebben met geld.