Gebiedsgericht werken

Klik hier voor de originele brief

Beluister deze tekst

Een update over de voortgang van de programmalijn “Werk in Verbinding” van het Werk- en Ontwikkelprogramma 2022-2025. Het doel is om de dienstverlening nabij, laagdrempelig en toegankelijk te maken voor alle inwoners, waarbij vraagstukken van inwoners in samenhang worden aangepakt.

De Pilot Oost, gericht op een gebiedsgerichte aanpak voor werk en participatie, heeft positieve resultaten opgeleverd. Daarom wordt besloten om deze aanpak uit te breiden naar andere gebieden, waarbij de beste elementen van zowel oude als nieuwe dienstverlening worden behouden.

Belangrijke aspecten van de gebiedsgerichte aanpak zijn de inzet van een generalistische coach, gezamenlijk opstellen van ontwikkelplannen, en samenwerking met diverse partners in de wijk. Evaluatie van Pilot Oost toont aan dat deze aanpak heeft geleid tot betere resultaten en positieve feedback van inwoners.

Het implementatieproces van de nieuwe werkwijze zal nauw worden gecoördineerd met partners, bewoners en medewerkers. Eventuele verdere informatie over Pilot Oost, de gebiedsgerichte aanpak en de “Groningse Aanpak” kan worden verstrekt in een toelichtende bijeenkomst. In 2023 volgt een update over de voortgang van het gehele Werk- en Ontwikkelprogramma 2022-2025.