Regelingenwoud

Klik hier voor het originele document

Beluister deze tekst

De gemeente Groningen streeft ernaar om haar inwoners optimaal te ondersteunen, vooral inwoners met een laag inkomen, of die moeite hebben om mee te doen in de maatschappij. Er is een complexe verzameling regelingen en voorzieningen beschikbaar maar deze zijn niet altijd gemakkelijk toegankelijk. De gemeente heeft verschillende stappen genomen om dit te verbeteren om de stress voor inwoners te verminderen. Hierbij gaat het over maatregelen zoals het vereenvoudigen van aanvraagprocedures en het actief onder de aandacht brengen van regelingen.

Op korte termijn worden verdere maatregelen genomen, zoals het vereenvoudigen van de aanvraagprocedures via het nieuwe portaal “MijnGroningen”, het beter toegankelijk maken van regelingen voor specifieke groepen zoals pleegouders en mantelzorgers en een brede communicatieaanpak om inwoners beter te informeren over beschikbare regelingen.

Op de lange termijn wordt gewerkt aan het verminderen van het aantal regelingen en het beter afstemmen ervan op de behoeften van de inwoners. Hierbij wordt rekening gehouden met mogelijke veranderingen in het armoedebeleid van het nieuwe kabinet.

De gemeente streeft ernaar om financiële ondersteuning gemakkelijk vindbaar en stressvrij te maken voor degenen die er recht op hebben.